Nieuwbouw Roos & Beek van start

Vorige week is de bouw van de eerste fase van het appartementencomplex Roos & Beek in Santpoort-Noord van start gegaan. Wethouder Vennik boorde samen met de eerste kopers van het project, de familie Sweerts, de feestelijke paal. Om de overlast voor direct omwonenden zoveel mogelijk te beperken worden de palen niet geheid maar geboord. Dit brengt een stuk minder geluidsoverlast met zich mee.
Op het terrein van de voormalige MTS worden door Smit’s Bouwbedrijf uit Beverwijk in twee fasen 111 comfortabele appartementen voor 55-plussers gerealiseerd. De belangstelling voor het project is groot. Half juni is de verkoop gestart van de eerste 65 appartementen en momenteel is ruim 65% van de woningen verkocht. In de eerste fase worden naast de koopappartementen, een recreatiezaal, commerciële ruimte en 88 overbouwde parkeerplaatsen gerealiseerd. In een tweede fase worden nog eens 46 appartementen te koop aangeboden.
Het intieme karakter van Santpoort-Noord keert terug in de uitstraling van het project Roos & Beek. De appartementen van Roos & Beek zijn verdeeld over een aantal kleinschalige gebouwen. De gebouwen zijn onderling speels met elkaar verbonden en er wordt gebruik gemaakt van traditionele materialen als baksteen, hout en gebakken dakpannen. De woningen variëren niet alleen in aantal kamers (twee of drie), maar ook in oppervlakte en indeling. Hiermee is de variatie tussen de woningen groot.
Het kleinste appartement meet zo’n 68 en het grootste zo’n 134 vierkante meter. Over de inrichting van bijvoorbeeld de keukenruimte, de badkamer, het toilet en het tegelwerk kunnen kopers volledig vrij beslissen. Er zijn nog enkele appartementen van het type C en E beschikbaar. Zie ook www.woneninroosenbeek.nl.