Nieuwbouw Het Nieuwe Vroeger officieel van start

Vorige week hebben de twee nieuwe bewoners mevrouw Van der Plas-Visser en de heer Van der Heijden het officiële startsein gegeven voor de start van de bouw van Het Nieuwe Vroeger.

De opening begon met een speech van Walter van Lübeck, manager Vastgoedontwikkeling bij Woningbedrijf Velsen. Hij vertelde dat acht jaar geleden is begonnen met het project in de vorm van ‘communityplanning’ waarbij samen met de bewoners een nieuw plan voor het gebied is gemaakt. Hij is er trots op dat nu gerealiseerd wordt, wat toen is bedacht.

Martijn van de Poll, Algemeen Directeur van de HBB Groep, vulde aan. ,,Het feit dat op één woning na alle woningen verkocht zijn geeft aan dat het plan perfect past in de omgeving.”

Wethouder Floor Bal van de gemeente Velsen rondde het officiële moment af, waarna de twee nieuwe bewoners, mevrouw van der Plas-Visser en de heer Van der Heijden, start van de bouw inluidden.

,,Onze kopers hebben veel vragen tijdens het woonwensen traject, waarin de afdeling Woningadvies, samen met de koper de woning ‘eigen’ tracht te maken. De start van een bouwproject is daar een belangrijk onderdeel van. Het is de eerste zichtbare mijlpaal voor onze kopers. Dus dat willen wij natuurlijk graag vieren en dat is goed gelukt in IJmuiden”, aldus Linda van der Weiden -Woningadviseur bij de HBB Groep.

Het project bestaat uit 24 koop- en 82 huurwoningen in IJmuiden. De variërende gevels sluiten aan op de diversiteit aan woningen in het oude IJmuiden.

Er staat op dit moment nog één woning te koop. Geïnteresseerden kunnen hierover contact opnemen met (Van Waalwijk van Doorn Makelaars in IJmuiden of Bon & Breed Makelaardij in Velserbroek. Zie ook www.hetnieuwevroeger.nl. (foto: RTV Seaport/Ron Pichel)