Nieuwbouw Het Nieuwe Vroeger gaat door

De woningen aan de President Steijnstraat in IJmuiden maken plaats voor het nieuwbouwproject Het Nieuwe Vroeger. De voorbereidingen voor de sloop starten op 12 januari 2015. Woningbedrijf Velsen verwacht in maart 2015 te starten met de sloop van de eerste 82 woningen.

De tijdelijke huurders, de omwonenden en de vertrokken huurders zijn geïnformeerd over de start van de sloop. Tijdens de bouw gebruikt Woningbedrijf Velsen de kerk aan de Helmstraat als informatiecentrum. Op 27 januari 2015 vindt een bijeenkomst plaats om de omwonenden te informeren over de sloopwerkzaamheden. BK projectmanagement b.v. is samen met Bottelier Slooptechniek verantwoordelijk voor de asbestsanering en de sloop.

Twee architectenbureaus uit Amsterdam, Mulleners & Mulleners en Geusebroek & Verheij, hebben ieder een deel van de nieuwe wijk ontworpen. Het project is verdeeld in drie fases. De bouw van de woningen in fase 1 start in december 2015. In de eerste fase komen 82 huurwoningen en vier koopwoningen. De sloop van fase 2 start uiterlijk het derde kwartaal 2016. Als de woningen goed verkopen kan de sloop eerder beginnen.

De bouw en de verkoop is in handen van de HBB Groep uit Heemstede. Woningbedrijf Velsen verzorgt de verhuur van de woningen.