Nieuw clubhuis Suomi feestelijk geopend

Onder grote belangstelling is zaterdag het nieuwe clubhuis van atletiekvereniging Suomi officieel geopend door wethouder Annette Baerveldt en oud-lid Olga Commandeur. Vervolgens is onder het genot van een glas prosecco geproost op het 75-jarig jubileum van de vereniging.

De feestelijke dag startte met een obstacle run voor de jeugd. Luid joelend klommen en renden de kinderen over het door PuurFit en AV Suomi opgezette circuit. Alsof dat niet genoeg was, deden de Suomi pupillen een atletiek estafette en droegen onder begeleiding van trainster Roseanne Dekker het estafette stokje met sleutel over aan Olga Commandeur. Samen met wethouder Annette Baerveldt wisten zij de deur van het nieuwe clubhuis te openen.

De sfeer zat er goed in deze dag. Op het terras haalden vele aanwezigen herinneringen op aan hun sportieve verleden bij AV Suomi. Ook bekeken zij met bewondering de metamorfose die het clubhuis heeft ondergaan: het vele daglicht, de frisse aankleding, de uitbreiding met een krachthonk. Veel lovende woorden waren er over het nieuwe clubhuis dat klaar is voor de toekomst.

Aan het einde van de middag werd voor de smulpapen de barbecue aangestoken om daarna zoet te eindigen met vers schep-ijs.

Terwijl het in de avond kouder en regenachtiger werd, gingen de meer dan 130 gasten naar binnen om tot in de vroege uurtjes het jubileum dansend af te sluiten. (foto: Friso Huizinga)