Nederlands record en WJK-limiet voor Jochem Dobber

Tijdens het Nederlands kampioenschap voor junioren heeft Jochem Dobber van atletiekvereniging Suomi een nieuw Nederlands record op de 400 meter gelopen.

Nooit was een A-junior sneller dan de 46,67 van Dobber uit Santpoort-Zuid. Met deze tijd heeft hij zich ook ruim geplaatst voor het wereld junioren kampioenschappen (wjk) in Polen van 19 tot en met 24 juli.

Clubgenoot Jelle van Sunder uit Velserbroek liep een sterke finale 200 meter. Hij verbeterde zijn persoonlijk record in 22.03. Een knappe prestatie aangezien hij de dag daarvoor ook de finale 100m heeft gelopen in 11.14.

Voor Daan Molleman uit Velserbroek was zijn eerste deelname aan het NK junioren spannend. Alhoewel Molleman een 200m sprinter is, had hij zich geplaatst op de 400m. Hij eindigde in de series met een tijd van 56.40.

Voor de broers Bart en Tim Groeneveld uit Santpoort-Zuid was deelnemen belangrijker dan winnen. Bart plaatste zich zowel op kogel als discus. Tim werd bijna vierde met kogel. Dit bleek een meetfout tot groot vermaak van de broers.