Nachtelijke afsluitingen Wijkertunnel, omleiding via Velsertunnel

Velsen – Ook deze week moet het verkeer in de nachtelijke uren rekening houden met extra verkeersdrukte in de Velsertunnel. Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit in de Wijkertunnel, waarvoor men de tunnelbuizen beurtelings moet afgesloten.

  • Woensdag 29 september 21.00 uur tot donderdag 30 september 05.00 uur is de Wijkertunnel richting Haarlem dicht.
  • Donderdag 30 september 21.00 uur tot vrijdag 1 oktober 05.00 uur is de Wijkertunnel richting Alkmaar dicht.
  • Vrijdag 1 oktober 21.00 uur tot zaterdag 2 oktober 08.00 uur is de Wijkertunnel richting Haarlem dicht.
  • Zaterdag 2 oktober 08.00 uur tot maandag 4 oktober 05.00 uur is de verkeerssignalering vlak voor de Wijkertunnel aan de zuidzijde in beide richtingen buiten bedrijf. De maximaal toegestane snelheid is dan 70 km/uur. De extra reistijd bedraagt vijf tot tien minuten.
  • Zondag 3 oktober 20.30 uur tot maandag 4 oktober 05.00 uur is de tunnel richting Haarlem dicht.

Omleidingsroute

Voor de nachtafsluitingen van de Wijkertunnel is het advies om gebruik te maken van de omleiding via de Velsertunnel (A22). De extra reistijd bedraagt ongeveer twee minuten.

Onderhoud aan tunnels

Rijkswaterstaat beheert in totaal negentien tunnels in het Nederlandse snelwegennet. Ook de Wijkertunnel valt daaronder. Om deze tunnels in goede conditie te houden vinden er regelmatig inspecties van het tunnelsysteem en onderhoudswerkzaamheden plaats. Deze geven tijdelijke verkeershinder, maar veiligheid staat altijd voorop. De Nederlandse tunnels behoren tot de veiligste van Europa.

Advies aan weggebruikers

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers de omleidingsborden te volgen en de reis voor te bereiden met behulp van www.rws.nl/werkzaamheden. Op die manier zijn weggebruikers het snelst op hun bestemming. Het werk aan de Wijkertunnel kon men niet combineren met het groot onderhoud dat deze zomer is uitgevoerd aan de A9, omdat de impact op het verkeer dan te groot zou zijn.

Op de foto:
De zuidelijke ingang van de Wijkertunnel. Bron: Rijkswaterstaat)