Muziekvereniging Soli eert jubilarissen

Muziekvereniging Soli heeft weer een aantal jubilarissen in het zonnetje gezet!

De 40-jarige jubilarissen werden onderscheiden met het insigne van de bond KNMO en kregen ook een legpenning van  Culturele Stichting Velser Gemeenschap. Het zijn de leden Henk van Bekkum, Marijke Anker en Hans Heeremans.

Voor het 50-jarig jubileum waren het de heren Alfred de Vries en Martin Jungbacker die de insignes van de bond in ontvangst mochten nemen. En baas boven baas waren er ook nog twee jubilarissen die hun 60-jarige jubileum vierden. Jos Vader en Ben Molenaar kregen hiervoor de bijbehorende insignes.

Alle jubilarissen spelen hun partijtje nog steeds mee en de meeste maken zich nog verdienstelijk met vrijwilligerswerk Soli. Zo onderhoudt en beheert Ben Molenaar het muziekarchief en is hij oud-bestuurslid. Jos Vader is zijn muzikale carrière begonnen bij Wilhelmina Santpoort en is na wat omzwervingen bij Soli beland.

Henk van Bekkum, Martin Jungbacker en Marijke Anker organiseren vele activiteiten voor de leden van de vereniging in de Feest Commissie. Martin beheert ook al jaren de bar in het Soli Muziekcentrum.

Alfred de Vries heeft zich jaren lang ingezet als PR-functionaris en is ook als trompettist actief in diverse andere verenigingen waaronder het reünie orkest van het trompetterkorps der Cavalerie. Tenslotte bekleedt Hans Heeremans een bestuursfunctie en is hij de huidige PR-functionaris van Soli.

Er werden door voorzitter Simon Heeremans veel anekdotes aangehaald waaronder over de vele concoursen waar deze leden hun steentje aan hebben bijgedragen