Museumhuis Beeckestijn doet mee aan Open Monumentendagen 2020

Velsen-Zuid – Op zaterdag 12 en zondag 13 september is Museumhuis Beeckestijn gratis te bezoeken in het kader van de Open Monumentendagen. Het thema van de Open Monumentendagen is ‘Leermoment’.

In Museumhuis Beeckestijn valt er altijd wel iets te leren: over de tuinen, de geschiedenis, de bewoners, de Tweede Wereldoorlog, het gebruik van het Huis en speciaal is er in de voorhal een presentatie over hoe het Hoofdhuis van Beeckestijn zich heeft ontwikkeld van eenvoudige boerenhoeve tot het statige pand dat het nu is. Maar gewoon even dwalen door de kamers en  de sfeer proeven van een 18de-eeuwse buitenplaats kan natuurlijk ook. Museumhuis Beeckestijn is op beide dagen geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

Belangrijk, anders dan in andere jaren is eenvoudigweg binnenstappen niet mogelijk. Museumhuis Beeckestijn houdt zich aan het veiligheidsprotocol van het RIVM. Dit betekent dat bezoekers alleen via www.museumhuizen.nl een kaartje kunnen reserveren. De organisatie hanteert ‘timeslots’ van een half uur. In dat half uur hebben de bezoekers toegang tot het hoofdhuis met maximaal zes personen. Geen reservering betekent geen toegang. Museumhuis Beeckestijn is gevestigd aan de Rijksweg 134 te Velsen-Zuid. (Foto: aangeleverd)