MS Fonds zoekt collectecoördinator in Velsen-Noord

Velsen – Het Nationaal MS Fonds is op zoek naar een collectecoördinator in Velsen-Noord voor de aankomende collecteweek van 27 juni tot en met 2 juli. Wil jij je inzetten voor meer onderzoek naar de oplossing voor en het ontstaan van MS in de toekomst en ook voor een beter leven met MS nu? Vind je het leuk om nieuwe sociale contacten te leggen terwijl je een onmisbare bijdrage levert? Word coördinator!

Als coördinator ben je onmisbaar voor de collecte. Zonder coördinator kan de collecteweek namelijk niet doorgaan. Als coördinator onderhoud je contact met de collectanten in jouw plaats> Je bestelt de collectematerialen en deelt ze uit en je zorgt voor de financiële- en administratieve afhandeling van de opbrengsten. Het organiseren van de collecte doe je eventueel samen met een assistent-coördinator. Het is een sociale, dynamische vrijwilligersfunctie waarmee je een groot verschil kunt maken in de strijd tegen MS. De werkzaamheden vinden plaats van midden april tot en met juli.

MS is zenuwslopend

MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In Nederland hebben 25.000 mensen MS en elk jaar komen hier zo’n 1000 mensen bij. De eerste symptomen treden meestal op tussen het 20e en 40e levensjaar. Dat maakt MS de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Het Nationaal MS Fonds financiert onder andere wetenschappelijk onderzoek naar oplossingen voor MS, een betere kwaliteit van leven en een betere zorg voor mensen met MS.

Ga naar www.nationaalmsfonds.nl/ms-collecte of mail naar collecte@nationaalmsfonds.nl om je aan te melden. (Foto: MS Fonds)