Morgen geen gratis ijs: Koppes stelt heropening snackbar uit wegens corona

Santpoort – Het had een feestje moeten worden morgen in de zaak van snackbar Koppes aan  de Hagelingerweg 47. De familie Koppes zou gratis schepijs uitdelen aan kinderen om de heropening van de zaak te vieren. Helaas heeft het coronavirus roet in het eten gegooid en zit de familie in quarantaine. ,,Wij nemen geen enkel risico en zorgen ervoor dat alles weer veilig is als wij open gaan’’, laat het team via sociale media weten.

Vier weken ingrijpend verbouwen hebben hun vruchten afgeworpen. De snackbar onderging een complete metamorfose en zou deze week weer open zijn. Om dat heuglijke feit extra onder de aandacht te brengen, was een mooie stunt bedacht. Kinderen die zich morgen tussen 13.00 en 16.00 uur bij de zaak zouden melden, konden rekenen op een gratis ijsje. Volwassenen zouden het tweede bolletje ijs gratis krijgen. Deze actie gaat morgen niet door, maar is daarmee zeker niet van de baan. Op een nader te bepalen moment zal de actie opnieuw ingepland gaan worden.

Voor de familie Koppes betekent het een onverwachte domper op de feestvreugde. Er is keihard gewerkt en omdat tijdens de verbouwing wat vertraging ontstond, was de heropening al iets opgeschoven. Deze week was het dan zover, maar helaas heeft het coronavirus ook hier toegeslagen en zijn de familieleden in contact geweest met iemand die positief op het virus is getest. Daarom blijft men momenteel thuis en laat men zich binnenkort testen. Dan moet duidelijk worden of iemand in het team zelf ook besmet is geraakt. Tot die tijd zal de zaak gesloten blijven.

Volg Koppes Snacks op Facebook voor het laatste nieuws. De foto boven dit artikel werd gemaakt in de periode vóórdat de familie Koppes in quarantaine ging. (Foto: Jeroen van Duijn)