rechtsbijstand

Moet je een rechtsbijstandverzekering hebben om juridische hulp in te schakelen?

PARTNERBIJDRAGE

Wanneer je vaak met juridische zaken te maken krijgt, dan kan het verstandig zijn om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Met deze verzekering kun je altijd bij een jurist terecht om advies in te winnen over een bepaalde kwestie, of om bijvoorbeeld even een contract te laten controleren zodat je geen dingen tekent die in jouw nadeel zijn. Wanneer je geen rechtsbijstandverzekering hebt, betekent dat niet dat je niet een beroep kunt doen op een jurist. Het betekent ook niet dat wanneer je een jurist in de arm neemt, je daar handen vol geld aan kwijt bent. Je kunt namelijk een beroep doen op de ‘rechtshulp on demand’ van Univé. Dit is rechtshulp wanneer jij het nodig hebt voor een redelijke prijs. 

De voordelen van rechtshulp on demand 

De rechtshulp van Univé is er ook in een ‘on demand’ optie zodat jij ook zonder verzekering advies bij een jurist kunt inwinnen. Dit is een heel handige optie voor mensen die zelden de hulp van een jurist nodig hebben. Het is dan snel overbodig om je doorlopend te laten verzekeren. Kom je echter in een conflict terecht, of wil je graag gedegen advies inwinnen over een juridische kwestie, dan kun je naar de site van Univé gaan. Je krijgt vervolgens een vragenlijstje te zien die je zo nauwkeurig mogelijk beantwoordt. Vervolgens krijg je meteen te zien of Univé je kan helpen en tegen welk tarief. Besluit je akkoord te gaan met deze deal, dan kun je gelijk in contact treden met de specialist die jou verder kan ondersteunen. Zo heb je snel gedegen advies over jouw situatie en kun je hopelijk een hoop problemen eenvoudig voorkomen. 

Wat kan een jurist voor jou doen? 

De on demand rechtshulp van Univé is op heel veel manieren te gebruiken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een conflict hebt met je huurbaas over het nieuwe contract, ook kan het gebeuren dat je in de clinch ligt met je werkgever over de arbeidsvoorwaarden. Eveneens kan het gebeuren dat je van mening bent dat je iets geleverd gekregen hebt van een webwinkel wat niet aan de afspraken voldoet. Er zijn tal van situaties te verzinnen waarbij je een jurist nodig hebt om te zien wat jouw rechten zijn. Met rechtshulp on demand kun je snel met de juiste persoon naar jouw situatie kijken en alles hopelijk tot een goed einde brengen. 

Wil je jezelf doorlopend verzekeren? 

Wanneer je vaker gebruik wilt maken van een jurist, dan kan het interessant zijn om een doorlopende rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Je betaalt dan een vaste maandpremie en in ruil daarvoor kun je altijd een beroep doen op een jurist. Bekijk de mogelijkheden even op de site van Univé of neem even contact op met hun klantenservice.