Mevrouw Nuijen 100 jaar

Zaterdag 6 december is Guurtje Nuijen-Gravemaker 100 jaar geworden. Burgemeester Weerwind kwam haar persoonlijk feliciteren in Woonzorgcentrum de Moerberg.

Guurtje werd in 1914 in IJmuiden geboren als een van de acht kinderen van Willem Gravemaker en Neeltje Zwart. Haar vader was visserman op een trawler en haar moeder was huisvrouw. Zelf kreeg mevrouw Nuijen vijf kinderen. Nu heeft zij twaalf kleinkinderen en 20 achterkleinkinderen. Mevrouw Nuijen-Gravemaker heeft vroeger als winkelbediende in een manufacturenzaak gewerkt. Met haar man heeft ze ook enkele jaren een sigarenzaak gehad aan de Fazantenlaan. Vanwege de oorlog zijn ze met deze zaak gestopt. In de oorlog evacueerde het echtpaar naar Overveen. Pas in 1956 kwamen zij weer terug naar IJmuiden.

De hobby’s van mevrouw Nuijen-Gravemaker waren handwerken, zingen en lezen. Op dit moment kijkt ze graag naar quizzen op de televisie en leest ze uitgebreid de IJmuider Courant. Mevrouw Nuijen-Gravemaker is 100 jaar geworden omdat het haar gewoon gegeven is en ze altijd veel vis gegeten heeft. Ook gebruikt ze dagelijks een glas wijn bij het eten.