Met zijn allen op de fiets

Wat een drukte op de fietspaden, zondag tijdens de Rabobank Fietsdag in de IJmond!

Maar liefst 4500 sportievelingen stapten op de fiets om een lekker bedrag voor hun eigen club bij elkaar te trappen. Daarvan fietsten 600 mensen de IJmondroute van 55 kilometer en de rest koos voor de 25 kilometer boven of onder het kanaal. Het is het grootste aantal deelnemers van de Rabobank Fietsdag ooit.

Rabobank IJmond stelde per vereniging 500 euro beschikbaar. Totaal is er 50.000 euro bij elkaar gefietst door 190 verschillende verenigingen uit de IJmond.

Op de mooiste plekjes van de Zuidroute in Velsen waren stops. Molen de Zandhaas was zo’n tussenstop waar je niet alleen een stempel op je kaart kreeg, maar ook amusement.

’s Morgens was Trio Second Opinion druk met het vermaken van de vele fietsers. Met toepasselijke liedjes kregen zij het fietsend team van Badmintonclub IJmond zover dat zij in polonaisestand schoten. Het hele team viel op door het oranje tenue.

,,Vorig jaar wonnen wij nog de originaliteitsprijs van 250 euro”, zegt voorzitter Paul van de Keer. ,,Dit jaar zijn we in het oranje omdat we net ons Oranjetoernooi hebben gehad. Wij fietsen met 40 leden en genieten elk jaar weer.” (foto: BC IJmond)

Lees verder in de krant van 9 juni 2016