Pinksterjaarmarkt bij Duin & Kruidberg

Met een volle buik doneren aan stichting KiKa

Op zondag 17 april wordt sterrenrestaurant De Vrienden van Jacob voor één avond omgetoverd tot de Vrienden van KiKa. Initiatiefnemers Alex Nijman, Bert Borst en Marcel Huizinga lopen op 6 november 2016 de New York Marathon voor stichting KiKa. Op deze avond willen zij de gasten laten doneren met een glimlach én een volle buik.

In november 2012 zouden Bert en Marcel hun eerste marathon voor KiKa lopen in New York. Xena, de dochter van Marcel werd op dat moment nog behandeld tegen Acute Lymfatische Leukemie (ALL). Onderweg naar New York kreeg zij in het vliegtuig één van haar laatste chemokuren. De marathon van 2012 zou een mooie afsluiting worden en in New York zouden zij het einde van een twee jaar durende behandeling vieren. In Amerika aangekomen werd de marathon, volkomen terecht, afgelast vanwege de orkaan Sandy.

Bert besloot in 2013 alsnog de marathon van New York te lopen, maar door de loodzware periode die Marcel, als vader van een survivor, op dat moment doormaakte lukte het hem in dat jaar niet nog een keer de kracht op te brengen om te gaan trainen.

In 2016 willen zij het avontuur graag met z’n drieën nog een keer aangaan en afmaken. Daarom organiseren zij de Vrienden van KiKa, een gezellige avond uit waarbij de opbrengsten ten goede komen van KiKa. Lokale ondernemers zijn bereid gevonden hun steentje bij te dragen. Zo sponsort Landgoed Duin & Kruidberg een deel van het menu en verzorgt wijnkoperij Okhuysen een deel van de wijnen.

Naast het driegangenmenu en de bijpassende wijnen verzorgt het Hans Keune Trio de muzikale omlijsting. Daarnaast komt paralympisch atleet Robin ten Damme meer vertellen over zijn overlevingstocht en zijn weg naar de olympische top. Verder zijn er mooie prijzen te beschikking gesteld voor de veiling, waaronder een gesigneerd shirt van Daley Blind, Joost Luiten en een dagje rijden in een McLaren.

Het verzorgde avondje uit inclusief het 3-gangendiner, bijpassende wijnen en entertainment kost 125 euro. Aanmelden kan via www.culinairdoneren.nl/santpoort.