Meester Harry gaat met pensioen

IJmuiden – Vakleerkracht bewegingsonderwijs Harry van der Burg heeft op feestelijke wijze afscheid genomen van leerlingen en collega’s van IKC IJmond / SBO De Boekanier. Meester Harry gaat na 42 jaar gymles geven met pensioen. Hij is zijn carrière begonnen bij diverse basisscholen in de Gemeente Velsen: de Pleiadenschool, de Theo Thijssenschool en de Jan Campertschool.

Vanaf 1980 kreeg hij een vaste aanstelling aan de Mivo-school en vanaf september 1995 fuseerde deze school met de Duin en Dennenschool. De naam werd toen De Boekanier, speciale school voor basisonderwijs. Op 30 juni kregen alle groepen van De Boekanier een laatste gymles, werden er cadeautjes overhandigd en afscheidsliedjes gezongen. ’s Middags fietste meester Harry nog eenmaal een gedeelte van zijn dagelijkse route, de Memory Lane.

Onderweg stonden collega’s met karakteristieke verhalen uit zijn loopbaan. Eén van de hoogte punten was de nieuwbouw van De Boekanier met een enorme dubbele gymzaal in 2005. Dit na allerlei omzwervingen door de gemeente Velsen. Ook de vergroening van het huidige schoolplein mocht natuurlijk in de Memory Lane niet ontbreken. Meester Harry zal zich waarschijnlijk niet gaan vervelen. Hij heeft nu alle tijd voor het uitoefenen van zijn grootste hobby. Dat is zingen in twee bands: Supertribute en Summer’s End and Friends. De school zal meester Harry missen! (Foto: aangeleverd)