Meer dan duizend lege flessen voor KWF Kankerbestrijding

Het nieuwe schooljaar begon voor groep 6 van basisschool De Rozenbeek allesbehalve vrolijk. Al direct in de eerste week werden ze geconfronteerd met heel slecht nieuws. De vader van een leerling was al enige tijd ernstig ziek en overleed vorige maand. 

Vanuit de familie kwam het verzoek om in plaats van bloemen een donatie voor KWF Kankerbestrijding te schenken en de leerlingen van groep 6 hebben in aansluiting daarop een inzamelingsactie georganiseerd.

Leerkracht Marjolein Donker kreeg aan het begin van het schooljaar de lastige taak om het trieste nieuws met de groep te bespreken. Helemaal onverwacht kwam het overlijdensbericht voor haar niet: ,,Ik stond vorig jaar voor dezelfde klas, toen in groep 5. Ik wist dat de vader van een van mijn leerlingen ziek was. Op de eerste maandag van het nieuwe schooljaar werd duidelijk dat het slechter ging met hem en op woensdag is zijn dochter uiteindelijk naar huis gegaan om bij hem te zijn.”

Nadat de familie aan familie en bekenden had verzocht om een gift voor KWF Kankerbestrijding, kwam al 1.949 euro binnen. Groep 6 zou dat bedrag aanvullen tot 2000 euro, maar toen ontstond het plan om lege flessen te gaan inzamelen. Leerlingen gingen langs de deuren en haalden meer dan duizend flessen op. Het grootste deel ervan werd vorige week ingeleverd bij DekaMarkt.

Dat leverde al een prachtig bedrag op. Zaterdag werd opnieuw actie gevoerd, dit keer bij de supermarkt zelf. Aan bezoekers van de vestiging in Velserbroek werd gevraagd of ze hun statiegeldbon wilden afstaan, dat leverde 222 euro op. In een door de leerlingen zelf gemaakte collectebus werd nog eens 725 euro aan kleingeld gedoneerd.

,,Al met al komen we zeker boven de 2000 euro, ik denk dat we richting de 2500 euro gaan”, meldt Marjolein Donker.

Met de leerlingen maakte ze in de klas een herinneringskoffertje voor hun klasgenootje. ,,Voor de kinderen is het heel fijn dat er ermee bezig zijn en dat ze zelf iets kunnen doen. ,,Volgende week zal door de klas een cheque worden overhandigd aan Joske Haver van het KWF.’’ (foto: aangeleverd)