Medewerkers Tata Steel in actie voor KWF

Op 3 maart organiseren medewerkers van Tata Steel uiteenlopende activiteiten om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Dat gebeurt in het kader van Founder’s Day.

Wereldwijd zamelen medewerkers van alle Tata Group bedrijven geld in voor goede doelen. Daarmee herdenken ze de geboortedag (3 maart 1839) van de oprichter van het Tata concern, Jamsetji Nusserwanji Tata. Hij beschouwde de lokale gemeenschap als de bestaansreden van het bedrijf en was een voorloper op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Jamsetji Nusserwanji Tata heeft de zorg voor mensen en de omgeving als een van de belangrijkste principes in het beleid van de Tata Group verankerd. De meerderheid van de aandelen van het moederbedrijf, Tata Sons, is in het bezit van liefdadigheids-instellingen.

Medewerkers van Tata Steel in IJmuiden bieden collega’s onder meer yogalessen,  gitaarclinics en een kappersbehandeling aan. Verder staan een boeken-, cd- en dvd-markt en een popquiz op het programma, kan er zelfgemaakt gebak worden genuttigd en kun je een portrettekening laten maken.

Speciaal voor Founder’s Day hebben een aantal grootmeesters van het Tata Steel Chess Tournament, waaronder wereldkampioen Magnus Carlsen, Anish Giri en Hou Yifan, foto’s gesigneerd.