Markante kroegbaas Ruud Gerrits overleden

In heel Velsen is geschokt gereageerd op het plotselinge overlijden van Ruud Gerrits. De bekende uitbater van Café Middeloo in Driehuis kreeg woensdagavond een hartinfarct terwijl hij aan het werk was. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Ruud Gerrits hoorde bij Driehuis als de kerktoren en het IJspaleis. Ruim veertig jaar geleden begon hij met werken in de groentewinkel annex supermarkt aan de Driehuizerkerkweg, waarvan hij begin jaren ’80 van de vorige eeuw eigenaar werd. Zijn Mikro Markt (later Kopak) was een begrip in het dorp.

In 2001 heropende Gerrits het voormalige café van zijn ouders. Middeloo groeide uit tot een sfeervolle dorpskroeg zonder franje, waar leeftijd geen rol speelt en iedereen zich thuis voelt. Op die plek sloeg woensdagavond het noodlot toe. Gasten van het café hebben hem nog geprobeerd te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten.

Ruud Gerrits werd 60 jaar. Hij laat een vrouw, vier kinderen en zes kleinkinderen achter. De uitvaart vindt plaats op dinsdag 27 oktober. De rouwstoet vertrekt om 11.45 uur bij de St. Engelmunduskerk naar Crematorium Westerveld. (foto: Anja van Wijgerden)

In 2012 maakte het dorpsmagazine DRHS een uitgebreid portret van Ruud Gerrits. Klik hier om het te lezen.