André Hazes niet naar Zomerfestival .IJmuiden

Magische momenten in de Velsen Valley

Een vader die met zijn kinderen op de muziek van Waylon danst. Vrienden die de polonaise lopen bij Wolter Kroes. Jongeren die massaal meezingen met Ronnie Flex. Dutch Valley was een feest waar iedereen het naar zijn zin had.

,,Ik kom hier al voor de zesde keer en vond dit echt de leukste editie tot nu toe.’’ Michelle en haar vriendinnen zijn dolenthousiast als ze rond tien uur de Velsen Valley uitlopen, op weg naar hun fiets. ,,De sfeer was super, de muziek erg leuk en de zon heeft bijna de hele dag geschenen. Beter kan het niet!’’

Waar je zaterdag ook keek, overal zag je vrolijke gezichten. Kinderen, jongeren, volwassen en ouderen, ze vierden samen feest. Op sommige momenten was de verbondenheid bijna magisch, bijvoorbeeld toen Lange Frans het rake ‘Land van ons’ inzette op het hoofdpodium. Net zo bijzonder was het moment dat André Hazes Jr. in het bijzijn van zijn zwangere vriendin een nieuw nummer zong. Het liedje dat volgde vertelde eigenlijk het verhaal van Dutch Valley 2016: ‘Leef, alsof het je laatste dag is. Leef, pak alles wat je kan.’

Een wandeling over het festivalterrein stond gelijk aan ronddolen door de schatkamer van de Nederlandse muziek: van de absolute top (Kensington, Within Temptation) tot artiesten die de jaren ’90 lieten herleven (Party Animals) en van onverwoestbare kroegtijgers (Wolter Kroes, Peter Beense) tot de hitmachines van nu (Ronnie Flex, Broederliefde).

Zij droegen allemaal bij aan de perfecte sfeer op de zesde editie van Dutch Valley, waar naar schatting 33.000 mensen op afkwamen. Op naar volgend jaar! (foto: Friso Huizinga)