Maak kennis met groen vrijwilligerswerk op Natuurwerkdag

Regio – Heb jij ook zo genoten van de natuur tijdens de lockdown? In november is het mogelijk om mee te helpen en iets terug te doen voor natuur bij jou in de buurt tijdens de jaarlijkse Natuurwerkdag. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november kun je in het hele land meedoen aan mooie natuurklussen, zoals wilgen knotten, bollen planten, insectenhotels bouwen, bomen planten en veel andere activiteiten.

Doe mee in Zuid-Kennemerland met Amerikaanse vogelkers uitsteken in Middenduin (Overveen), help mee op buitenplaats Beeckestijn in Velsen en ga actief aan de slag in het pareltje van Haarlem; Poelbroekpark in Schalkwijk! De Natuurwerkdag is een initiatief van de twaalf provinciale Landschapsbeheerorganisaties. Elk jaar, op de eerste zaterdag van november, gaat heel Nederland helpen in de natuur. Dit jaar is de Natuurwerkdag voor de 21e keer en is het ook mogelijk om op de vrijdag mee te doen!

Iedereen kan meedoen aan de Natuurwerkdag, ook als je geen ervaring hebt met klussen in de natuur. Het is een mooie manier om kennis te maken met het werken in de buitenlucht en iets te doen voor natuur en landschap in Nederland. Help bijvoorbeeld mee met samen bomen planten of maak van bamboe, hout of riet een insectenhotel. Geef je op voor een klus bij jou in de buurt en zet je je samen met anderen in voor een groene leefomgeving. Op elke locatie zijn er eenvoudige en toegankelijke klussen te doen, zodat iedereen mee kan doen. Ook is er op elke Natuurwerkdag-locatie een locatie-coördinator aan wie je vragen kunt stellen. Kom ook en doe mee! Ga naar www.natuurwerkdag.nl voor meer informatie en om aan te melden. (Foto: aangeleverd)