Maak kennis met de smaak van Lapland

Van 5 tot en met 11 oktober staat Villa Westend in Velserbroek volledig in het teken van Lapland, het meest noordelijke puntje van Europa dat bij de poolcirkel ligt. Het evenement Villa’s Taste of Lapland, dat in samenwerking met Buro Scanbrit wordt georganiseerd, laat bezoekers kennismaken met de sfeer én smaak van het echte Lapland. Dineren in een houten ‘kota’, een ontmoeting met huskyhonden en relaxen in een Finse sauna; tijdens Taste of Lapland kan het allemaal.

Op het strand van Villa Westend komt een traditioneel houten huis te staan waarin maximaal 50 gasten per zitting de smaak van Lapland kunnen proeven. Twee Finse koks die speciaal voor dit evenement naar Nederland komen, schotelen de gasten een onvergetelijke culinaire ervaring voor met onder andere verschillende bereidingen van rendier en knisperend verse zalm. Het diner wordt geserveerd in een sfeer van rendierhuiden, open vuur en het bijzondere verhaal over het leven van het inheemse Samivolk. Lunch (2 gangen inclusief koffie en thee met friandises 31,50 euro p.p.) is dagelijks te reserveren om 12.00 uur. Het diner (3 gangen 42,50 euro p.p.) start om 17.00 en 20.00 uur.

Maar Taste of Lapland heeft meer te bieden dan lekker eten en drinken. Op de winterse markt zijn talloze leuke cadeaus voor in huis of voor de feestdagen te vinden. Verdeeld over verschillende dagen kunnen bezoekers kennismaken met rendieren en huskyhonden, een noorderlichtshow, sneeuwschoenwandelen en een Finse sauna met hot tub. Er wordt ook een cursus Fins koffiezetten gegeven. Onder de bezoekers wordt een volledig verzorgde reis naar Lapland verloot. Het volledige programma is vanaf begin september te vinden op www.villawestend.nl.

Taste of Lapland wordt georganiseerd in samenwerking met Buro Scanbrit, een reisbureau dat al 45 jaar op zoek gaat naar de leukste adressen in Scandinavië, IJsland, Ierland en Groot-Brittannië. Uniek is de Winter Adventure in Lapland, een week vol bijzondere activiteiten zoals een huskysafari, sneeuwscootertocht en noorderlichttour – inclusief rechtstreekse vlucht naar Lapland. Op zaterdag en zondag organiseert Buro Scanbrit speciale informatiesessies van 14.00 tot 15.00 uur en van 16.00 tot 17.00 uur. Aanmelden kan via www.buroscanbrit.nl/informatiedagen.

Villa Westend is een trendy horecalocatie aan de rand van Haarlem, Spaarnwoude en Velsen. Het restaurant is dagelijks vanaf 10.00 uur geopend. Het is mogelijk om de zalen te huren voor vergaderingen, presentaties, trouwerijen, lunches of bijvoorbeeld een high tea. Meer weten? Kijk dan op de vernieuwde website www.villawestend.nl of volg Villa Westend op Facebook en Twitter..