ballonnen

Maak er een feestje van met een partytent in de tuin!

PARTNERBIJDRAGE

Een partytent in de tuin voegt echt iets toe als je een feestje hebt. Het is makkelijk op en weer af te bouwen en als gast sta je tenminste een beetje beschut buiten bij slecht weer. Twijfel jij nog of een partytent wel een goed idee is? Lees dan snel verder en laat je overtuigen!

Ook met slecht weer gaat het feest door

Dankzij een partytent kunnen de gasten beschut in de tuin staan. Dit is wel zo fijn als je bijvoorbeeld een tuinfeestje gepland hebt, maar het weer is niet helemaal top. Met zo’n partytent kan het feest toch nog deels buiten plaatsvinden. Kies je voor een grote partytent 3×6 meter (geschikt voor 20 personen), dan wordt dit echt een verlengde van je huiskamer. Dit is zeker het geval als je het ook nog eens gezellig inricht met accessoires (daarover later meer)!

Heaters voor extra warmte

Maak de partytent extra gezellig door er een aantal accessoires bij aan te schaffen. Zo verkoopt Heuts bijvoorbeeld partytent heaters, zodat iedereen er warmpjes bij zit. Op deze manier kan het feestje ook op koudere dagen buiten plaatsvinden en kan iedereen tot laat in de avond in de tuin blijven. Voor een partytent van 3×6 meter wordt trouwens aangeraden om een terrasverwarmer van minimaal 1500 Watt te nemen, zodat de hele tent van de warmte mee kan genieten.

Sfeervolle verlichting in de partytent

Als de avond valt, dan merk je pas echt wat mooie verlichting eigenlijk met de sfeer in de partytent doet! Kies bijvoorbeeld voor feestverlichting met LED lampjes in diverse kleuren als je een vrolijk feestje te vieren hebt. Houd je het liever iets rustiger? Dan zijn LED lampjes in klassieke peervorm met warm licht een goed idee. Deze geven “zacht” licht en een warme sfeer in de partytent. Houd bij de aankoop van feestverlichting voor buiten er wel rekening mee dat het een keurmerk van IP-44 of hoger heeft. Dit houdt namelijk in dat de lampjes ruim voldoende tegen vocht bestand zijn.

Zitmogelijkheden in de partytent

Statafels horen eigenlijk standaard onder een partytent. Zoals de naam al zegt, kunnen mensen hier omheen staan en hun drankje op kwijt. Toch worden we allemaal op een gegeven moment weleens moe, dus is het aan te raden om ook zitmogelijkheden te creëren in de partytent. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor klapstoeltjes of opvouwbare barkrukken. Deze zijn samen met de partytent van 3×6 meter weer makkelijk op te bergen in de schuur wanneer het feestje afgelopen is. Verder kun je natuurlijk ook bijvoorbeeld een buitenkleed en een aantal grote zitkussens op de grond neerleggen. Zitplekken onder een grote partytent brengen echt het gezellige huiskamergevoel naar buiten!