Lichaam vermiste Gea gevonden in water bij sluizencomplex

IJmuiden – In het water bij de Noordersluisweg heeft de politie gisteravond het lichaam van de vermiste Gea Vegelien-Widurski uit Beverwijk gevonden. De 57-jarige vrouw werd sinds 9 februari vermist, nadat ze in verwarde toestand het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk had verlaten.

Direct na haar vermissing werd door de politie een oproep gedaan via Burgernet, maar dat leverde geen resultaat op. Een uitgebreide zoekactie in de regio, ondersteund door gespecialiseerde speurders met drones en speurhonden, bracht evenmin nieuwe aanwijzingen. Gea verdween tijdens de zeer koude periode van anderhalve week geleden, hetgeen de familie extra bezorgd maakte over haar lot. Overal in de regio werden posters opgehangen, in de hoop meer tips te krijgen over haar verblijfplaats.

Gisteren aan het begin van de avond werd het lichaam van Gea aangetroffen in het ijskoude water bij het sluizencomplex. Nader onderzoek wees uit dat er geen aanwijzingen voor een misdrijf zijn gevonden. De familie heeft via Facebook verzocht om rust, zodat men de gelegenheid heeft om dit verlies te kunnen verwerken. (Foto: Bos Media Services)