Jong en oud gedupeerd
Afgelopen week waren er een aantal dagen met prima weer om buiten te spelen en te sporten. Hoe wrang echter was het voor de kinderen die graag in de speeltuin De Veilige Haven wilden zijn: gesloten!
Ook het naastgelegen speelveld van de Jeu de Boules vereniging PUIJ heeft flinke problemen met de vele regens en het hoge grondwaterpeil. Wat nog nooit is voorgekomen, hebben we nu mee te maken, het lange tijd niet kunnen spelen op de velden.
Het ziet er naar uit dat ook de gehele maand maart in het water zal vallen. (zie recente foto)
‘Gemeente Velsen, doe hier iets aan’, is de kreet van menig jeu de boules speler.
Het is nog net niet zover dat het water ons spreekwoordelijk aan de lippen staat, maar dit kan zo niet doorgaan.
Wij kennen drie speeldagen per week, maar vanaf half december tot eind maart kunnen wij geen wedstrijd spelen. Welke buitensportvereniging kan het zich permitteren om zolang buiten spel te staan en dus ook kantine inkomsten te moeten missen? (Veelal de kurk waar een vereniging op drijft.)
Zou Gemeente Velsen een oplossing voor ons hebben? Een goede raad is nooit weg, vandaar raad ik de Raad aan om eens aan te komen in april, als de speelvelden er hopelijk goed bijliggen en dan gezellig een spelletje jeu de boules mee te spelen. Zodat men ervaart wat wij zo’n vier maanden gemist hebben. Om natte speelvelden te kunnen voorkomen is er een adequate oplossing nodig.
Een idee onzerzijds is: een gedeeltelijke overkapping van de acht velden. Als de helft overkapt wordt, zouden wij er enorm mee geholpen zijn. Zou er bij de gemeente misschien een potje zijn om dat te bekostigen? In samenspraak met de Provincie (te hoog grondwaterpeil) moet hier toch iets mogelijk zijn.
De PUIJ zal het toejuichen als dát bewaarheid wordt want, dan kunnen we óók in de winter of als het regent een balletje blijven opgooien.
Met sportieve groet,
Henk van Rixel, bestuurslid PUIJ (Petanque Union IJmond). Foto aangeleverd