Lars Bottelier wint drie Nederlandse titels

Lars Bottelier heeft afgelopen weekend driemaal de Nederlandse titel gepakt bij het Open Nederlands Kampioenschap Openwaterzwemmen in Heerjansdam. Hij pakte de titel op de 5 km, de 10 km en de 4 x 500m ploegenestafette.

De IJmuidenaar zwom zaterdag op de 5 km solo naar de finish toe in een tijd van 59 minuten en 9 seconden. Met een ruim verschil op de nummer twee Timo Dinkelberg in 1 uur, 1 minuut en 40 seconden. Later op de dag zwom Lars Bottelier samen met Iwan Vos, Tenzin Tieman en Erno Vriens naar de winst op de 4x500m ploegenestafette. Het was de eerste teammedaille op een NK voor het team van VZV.

Op zondag stond de 10 km op het programma. Na een gelijkopgaande race tot 5 km, sloeg Bottelier een gaatje bij het drinkmoment. ,,De andere zwemmers gingen drinken en ik niet, dus kon ik op dat moment een gaatje slaan.” Bottelier tikte uiteindelijk aan in 2 uur, 2 minuten en 58 seconden, vóór Olivier Jans die eindigde in 2 uur, 4 minuten en 40 seconden.

Lars Bottelier vertelt verder dat hij erg blij is: ,,Dit is de eerste keer dat ik de Nederlandse titel pak op de 5 km en de 10 km bij de senioren.  Het waren goed opgebouwde races en dat geeft een hoop vertrouwen voor de komende wedstrijden. Over twee weken hoop ik de Nederlandse titel marathonzwemmen te prolongeren tijdens de IJsselmeermarathon.” (foto: aangeleverd)