Laatste exemplaren ‘De geschiedenis van de Santpoortse Villa Valkenhoef’

Velsen – Op 16 juli 2023 lanceerde schrijver Frans Looij het boekje over het veelzijdige ‘leven’ van Villa Valkenhoef. In dit bijzondere boekje wordt de geschiedenis van Villa Valkenhoef in Santpoort-Noord beschreven. In het boekje staat onder andere beschreven dat de grond waarop de villa is gebouwd op het oorspronkelijke terrein van Landgoed Duin en Kruidberg heeft gelegen.

Verder kunt u in het boekje lezen dat de grond door een jonkheer (Mock) en een gravin (Van Limburg Stirum) is gekocht en zij er Villa Valkenhoef hebben laten bouwen. Beschreven worden de eerste bewoners: een veelzijdig man en een schilderes. U gaat lezen dat rozen een belangrijke rol hebben gespeeld in het leven van Jonkheer J.L. Mock. Tussen 1933 en 1943 was het rusthuis en kraaminrichting Maranatha, ook wel bekend als Huize Marantha, in Villa Valkenhoef gevestigd. Looij beschrijft dit uitvoerig.

Oude herinneringen

U gaat ook lezen wat er in de Tweede Wereldoorlog met Villa Valkenhoef is gebeurd. En u gaat zien hoe het de Villa in de periode daarna is gegaan. Ook zijn alle verbouwingen aan-in- en rondom de Villa in dit prachtige boekje beschreven. De auteur heeft getracht met dit boekje een overzicht van oude herinneringen weer te geven, onmisbaar voor iedereen die nieuwsgierig is naar het verleden.

De verkoop van het boekje de geschiedenis van de Santpoortse Villa Valkenhoef verloopt zeer voorspoedig. Er zijn nog enkele exemplaren te koop, er zullen geen boekjes meer bijgedrukt worden dus op is op. Wees er dus snel bij als je nog een exemplaar wil bemachtigen. Het boekje is te koop bij Bredero boeken in de Hoofdstraat in Santpoort-Noord.

De kosten voor het boekje zijn 17,50 euro die voor een deel ten goede komen aan de stichting ALS.

Op de foto:
Villa Valkenhoef in de beginjaren midden in het weiland. (Foto: Noord-Hollands Archief)