Kustplaats IJmuiden aan Zee weer stap dichterbij

De gemeenteraad heeft positief besloten over de verdere ontwikkeling van IJmuiden aan Zee. Hierdoor kan gestart worden met een ontwikkelplan voor het gebied. Zo wordt stap voor stap een bijzondere, duurzame en blijvend gewilde kustplaats gerealiseerd.

Belangrijke aandachtspunten zijn het vinden van de balans tussen de ontwikkeling van het gebied tot een aantrekkelijke kustplaats, de verdere groei van de nabijgelegen havens met bijbehorende bedrijven en activiteiten en de aanwezige natuurwaarden van het gebied.

Grondig onderzoek moet de benodigde stedenbouwkundige inzichten verschaffen om tot een uitgebalanceerd ontwikkelplan te komen. Het ontwikkelplan vormt na vaststelling door de gemeenteraad de basis voor het nieuwe bestemmingsplan.

IJmuiden aan Zee moet op termijn uitgroeien tot een kustplaats dichtbij de natuur en op korte afstand van de metropoolregio Amsterdam. Een kustplaats met bijzondere en gevarieerde woningen, kwalitatief hoogwaardige horeca, shops, culturele en recreatieve voorzieningen.

De projectorganisatie bestaat uit KondorWessels Vastgoed, Kennemerstrand NV, Kennemermeer BV, Marina Seaport IJmuiden BV en de gemeente Velsen. (foto: marinaseaport.nl)