Kunstlijnweekend ook in Velsen

Geïnspireerd door de Haarlemse Kunstlijn is vanuit de beeldend kunstenaars in Velsen het initiatief ontstaan om tijdens de Kunstlijn gezamenlijk naar buiten te treden. De kunstenaars presenteren zich op een centrale expositie in het Raadhuis voor de Kunst in Velsen-Zuid.

Vierentwintig beeldend kunstenaars die wonen of werken in de gemeente Velsen laten hun werk van 26 oktober tot en met 18 november zien in het Raadhuis voor de Kunst. Met deze expositie willen zij de diversiteit van de Velsense kunstenaars benadrukken en de bewoners, bestuurders en bezoekers van de gemeente kennis laten maken met lokale kunstenaars.

De organisatie hiervan ligt in de handen van drie enthousiaste kunstenaars: Norbert Wille, Afke Spaargaren en Marieke Adrichem. Zij exposeren zelf ook mee. Het is de manier om te ontdekken van welke Velsenaar je meer werk wil zien in het Kunstlijnweekend van 3 en 4 november. Deze overzichtsexpositie wordt op 26 oktober door de wethouder feestelijk geopend.

Dit jaar zijn er tijdens het Kunstlijnweekend (3 en 4 november) op meerdere locaties exposities. In het Dorp Velsen zijn naast de centrale expositie ook de ateliers van de kunstenaars open.

De vrijmetselaarsloge en de Engelmunduskerk kun je eveneens vrij binnenlopen. En heel bijzonder:  de gemeente Velsen heeft de Burgerzaal in het Stadhuis Velsen ter beschikking gesteld aan vijf kunstenaars die hier divers werk tonen. Zeer de moeite waard om even langs te komen!

Kunstlijn Velsen in het oude Raadhuis, Torenstraat 7 in Velsen-Zuid van zaterdag 27 oktobrer tot en met 11 nov (vr/za/zo middag open).

Kunstlijnweekend in onder andere de Burgerzaal van het stadhuis, Plein 1945 in IJmuiden op zaterdag 3 november en zondag 4 november van 11.00 tot 17.00 uur. (foto: aangeleverd)