Kunstgrasveld DKV in Zeewijk feestelijk geopend

IJmuiden – Eindelijk kon afgelopen zaterdag het nieuwe kunstgrasveld van Korfbalvereniging DKV naast sporthal Zeewijk worden geopend. Aanvankelijk stond deze opening in april gepland, maar door de coronacrisis kon dat toen niet doorgaan. Sinds juni werd er wel al getraind op het veld. Zaterdag vond de opening officieel plaats door oud-voorzitter en oud-wethouder Hans de Boer en wethouder Bram van Diepstraten.

De start van de dag viel letterlijk in het water. Gelukkig konden de kinderspelen in de ochtend binnen in de sporthal doorgaan. Een groot aantal kinderen had zich via de Sportpas aangemeld voor de spelletjes. Het werd een leuk feestje binnen. Aan het eind van de ochtend hield het gelukkig op met regenen. De kinderen konden daardoor ook het grote springkussen buiten nog gebruiken.

Het officiële openingsmoment was om 13.00 uur, toen net de zon begon te schijnen. Hans de Boer vertelde over het begin van de korfbalvereniging en benadrukte dat DKV een vereniging is waar gezelligheid en sportiviteit samengaan. Bram van Diepstraten gaf in zijn toespraak aan dat hij blij is dat de gemeente deze verhuizing mogelijk heeft gemaakt. Hij wenste DKV veel succes op de nieuwe plek. Ook constateerde hij dat de club de coronamaatregelen goed op orde had. De wethouder noemde dit voor de komende tijd bij alle sportverenigingen een belangrijk punt van aandacht. Daarna knipten de beide heren gezamenlijk het lint door.

Vervolgens waren er oefenwedstrijden tussen de seniorenteams van DKV en de bevriende korfbalvereniging Aurora uit Haarlem. De dag werd buiten en binnen feestelijk afgesloten met de drankje en een hapje. (Foto: Erik Baalbergen)