Kunst om bij stil te staan

Santpoort – De kwetsbaarheid van de aarde en de wereldwijde acties om de planeet te behoeden voor verdere natuurrampen door klimaatveranderingen zijn voor veel kunstenaars een bron van inspiratie voor hun werk. Dit levert kunst om bij stil te staan. In het komende weekend neemt de dorpskerk aan de Burgemeester Enschedélaan 65 deel aan Kunstlijn Haarlem.

Henk Zwanenburg, Jules Kockelkoren, Suzanne de Wit, Kien Hertoghs, Karen Winnubst, Annalinda Wagenaar en Selina Post stellen voor deze gelegenheid hun kunst op in de kerk. Ze staan stil bij de snel smeltende gletsjers die in verband worden gebracht met de vergankelijkheid van het ijs door te zijn geschilderd op minstens zo kwetsbaar ribkarton van ‘Henk-dozen’. Of de installatie ‘Stretching the Calculations – de Vakantie Exodus’, over de wankele basis van argumenten van de vliegtuiglobby om de stroom vakantievluchten goed te praten, terwijl die het milieu steeds verder uit balans brengt.

Kien Hertoghs maakt van oude kastjes met ruige takken nieuwe karakters die uitdagen, verlegen zijn en soms wulps, stoer of brutaal zijn. De veelzijdige tentoonstelling is zaterdag 4 november en zondag 5 november van 11.00 tot 17.00 uur gratis toegankelijk. Zondagmiddag is rond 16.30 uur de afsluiting met muziek door Sofie van Wezel (viool), Lize Brand (altviool) en Hidde Marsman (cello) en een drankje. Kijk op www.cultuurindedorpskerk.nl voor meer informatie.

Op de foto:
De installatie ‘Stretching the Calculations – de Vakantie Exodus’ is onderdeel van de expositie. (Foto: aangeleverd)