Kuba Moskee IJmuiden houdt open dag

Op zondag 14 februari bestaat de Kuba Moskee IJmuiden 23 jaar. De moskee werd in 1993 gebouwd en sindsdien vervult het een belangrijke functie voor de moslims in Velsen.

Ieder jaar opent de Kuba moskee de deuren voor alle Velsenaren en andere belangstellenden om de moskee van binnen en buiten te bezichtigen.

Tijdens de open dagen wordt informatie gegeven over het geloof maar ook over de (activiteiten van de) moskee zelf. De bezoekers kunnen tijdens de rondleiding vragen stellen.

Ook dit jaar organiseren wij een open dag waarbij iedereen uit Velsen en omgeving, zowel moslims als niet-moslims, van harte uitgenodigd zijn om een kijkje te nemen in onze prachtige moskee.

Daarbij zullen vrijwilligers zorg dragen voor presentaties, rondleidingen, leuke activiteiten, allerlei lekkernijen en meer. Het belangrijkste doel hierbij is vooral dat een ieder kan aanschouwen hoe de moskee er van binnen uitziet, wat er binnen zoal gebeurt, maar ook informatie krijgt over wat het islamitische geloof werkelijk inhoud.

Daarnaast is het belangrijk dat iedereen, moslims en niet-moslims, elkaar kunnen ontmoeten op een plek waar geen ruimte is voor wantrouwen en polarisatie. Deze open dag heeft als doel om elkaar in verbondenheid te brengen.

Geïnteresseerden zijn zondag van 12.00 tot 17.00 uur welkom in de Kuba Moskee, Planetenweg 1 in IJmuiden. Zie ook www.kubamoskee.nl.