Kortebaan Santpoort vestigt omzetrecord

De kortebaandraverij in Santpoort heeft een nieuw omzetrecord opgeleverd. Bij de (online) wedkantoren werd voor 111.853 euro ingezet. Nog nooit kwam het in Nederland tot zo’n bedrag!

Het was donderdagmiddag enorm druk in de Hoofdstraat. De schattingen lopen uiteen van 6.000 tot 10.000 bezoekers. Dit had vermoedelijk te maken met de weersomstandigheden, die beter waren dan de afgelopen jaren. Toen was het tropisch, terwijl de thermometer dit jaar bleef steken op een zeer acceptabele 23 graden. Langs het parcours was lopen vrijwel onmogelijk en ook op het horecaplein op de kruising Overbildtweg/Surinamestraat (foto) stond het vol met mensen. In diverse tuinen waren de hele middag feesten aan de gang.

Het massaal toegestroomde publiek zag Yankee Attack met pikeur Jeffrey Mieras winnen. De combinatie was in de finale te sterk voor Iper Flying, bereden door routinier Aad Pools. Yankee Attack had het geluk dat hij in de vierde omloop zijn krachten kon sparen; tegenstander Asko Bond vergaloppeerde zich twee keer.

Iper Flying kostte het veel meer moeite om de eindstrijd te halen. Na in een snoeiharde kamprit favoriet Co Swagerman in de tweede omloop te hebben verslagen, moest hij ook tegen de verrassende Cunera Beuckenswyk in de vierde omloop vol aan de bak. Deze krachten hebben hem vermoedelijk de finale gekost. (foto: Friso Huizinga)