Kim-Lian bezoekt Westbroek

Kim-Lian van der Meij is vooral bekend van televisie, film en musical. Toch heeft zij ook een heel leuk kinderboek geschreven, dat in november 2014 is gepubliceerd. Dit boek heeft zij voorgelezen aan de jongste kinderen van basisschool De Westbroek.

Van de teksten uit het boek zijn liedjes gemaakt. Het voorlezen werd daarom regelmatig afgewisseld met het samen zingen. Dit werd al snel opgepikt door de kinderen, omdat de oudere kinderen de jongsten een beetje hielpen. De Westbroek biedt namelijk een andere onderwijsvorm in de groepen 1 tot en met 5. Dit onderwijsconcept is uniek in de wijk.

De school werkt met eigen leerdoelen per kind. Zij werken in ateliers, aan instructietafels, met takenkaarten en nog meer hulpmiddelen. De traditionele groepsindeling, op leeftijd, is losgelaten waardoor de kinderen zich op een eigen individueel niveau kunnen ontwikkelen en van elkaars kennis en vaardigheden kunnen profiteren.

Kim-Lian herkende de voordelen van dit onderwijsconcept direct. Zij heeft zelf namelijk haar kinderen op een Montessorischool waar de groepsindeling op leeftijd ook is losgelaten. Verschillende werkjes van de kinderen zijn te zien op de Facebook-pagina van de school.

Natuurlijk zijn daar ook een paar leuke foto’s van het bezoek van Kim-Lian van der Meij te zien. Haar boek Dieren Dorpje in rep en roer is, inclusief de cd met liedjes, te koop bij elke boekhandel.