Kampioen na goed geplaatste hoek

Roy Zweiphennig van Tinca Boxing Gym IJmuiden  is zaterdag kampioen van Noord Nederland geworden in de 59 kilo klasse. De 14-jarige cadet bokste overtuigend en gaf zijn tegenstander acht tellen in de derde ronde na een goed geplaatste hoek.

Tinca Boxing was met twee boksers aanwezig op dit toernooi dat op 8 oktober begon. In de 75 kg-klasse kwam Zubair Chakari tot de halve finale na eerder twee wedstrijden gewonnen te hebben met zelfs een knock out in de eerste ronde.

Na een thriller van een partij waarin beide boksers alles hadden gegeven, verloor Zubair helaas de halve finale. Na wekenlang trainen en afzien kwam de beloning voor de twee boksers: kampioen en halve finalist van Noord Nederland.

Voorheen waren er vier districtskampioenschappen maar door te weinig deelnemers is er besloten om Nederland in twee districten te verdelen: noord en zuid. De winnaars hiervan komen elkaar tegen op de NK op 16 november in Rotterdam.