Jurre van der Linden in finale Gitaarlem

De 18 jarige Jurre van der Linden uit Driehuis heeft  een finaleplaats voor de Gitaarlem Talent Award op 11 november in de Philharmonie gewonnen. Vijf jonge singer/songwriters brachten afgelopen zondag hun lied ten gehore tijdens de tweede voorronde van deze talentenjacht. De jury sprak weer van een hoog niveau bij de deelnemers.

De driekoppige jury, bestaande uit Xander Hubrecht, docent Conservatorium en gitarist bij VanVelsen, Mindel Koning, zangeres en HIT-jurylid, en Melissa Roos, docent Muziekschool Hart en zangeres, koos Jurre van der Linden als winnaar.

Juryvoorzitter Hubrecht: ,,Het was voor ons ontzettend moeilijk om een winnaar te bepalen. Alle vijf de kandidaten zaten zo dicht bij elkaar qua niveau. Uiteindelijk stellen we de finaleplaats beschikbaar aan Jurre van der Linden. Deze jonge zanger heeft een zeer karakteristieke stem en een sterke performance. Hij kan nog veel leren, maar hij heeft zeker potentie.’’

De eerste voorronde is gewonnen door het cabareteske duo Auke & Lorenzo. De volgende voorrondes worden georganiseerd door Muziekcentrum Hart en het Conservatorium Haarlem in oktober. Deelnemers van die voorrondes zijn studenten/muzikanten van die opleidingen.

De grote finale op 11 november in de Philharmonie wordt gepresenteerd door VanVelzen. Een deskundige vakjury onder leiding van burgemeester Bernt Schneiders bepaalt de winnaar van de Gitaarlem Talent Award.

Het uitgebreide prijzenpakket bestaat uit onder meer uit een Rabo-Masterclass en een bankrekening, een gitaar beschikbaar gesteld door muziekhandel Alphenaar en een GietHaarlem-beeld van Keramikos. Ook staan er voor de uiteindelijke winnaar een aantal optredens op de rol. (foto: Franklin van der Erf)