Joël Veltman bezoekt Tata Steel Chess Tournament

Ajax-aanvoerder Joël Veltman heeft zondag een bezoek gebracht aan het Tata Steel Chess Tournament.

Net terug van een uitlooptraining bij Ajax nam hij op het grootmeesterpodium een kijkje bij de diverse partijen, waaronder die van wereldkampioen Magnus Carlsen tegen Sergey Karjakin. Toen Carlsen Veltman zag, gaf hij hem een hand. Net als vorig jaar bracht voetballiefhebber Carlsen zaterdagavond een bezoek aan Ajax. Hij zag de Amsterdamse ploeg met Veltman als aanvoerder een 1-0 overwinning behalen op Vitesse.

Veltman kreeg vervolgens van toernooidirecteur Jeroen van den Berg een rondleiding achter de schermen en ging met enkele jeugdige fans op de foto. Hij maakte ook kennis met Judit Polgar, de beste vrouwelijke schaker ooit, die dit weekend het Tata Steel Chess Tournament bezoekt. Tenslotte nam Joël nog een kijkje bij de vele amateurschakers in de grote speelzaal.

Informatie over het Tata Steel Chess Tournament (waaronder de speelschema’s van de Tata Steel Masters en de Tata Steel Challengers) is te vinden op www.tatasteelchess.com. Het toernooi is ook te volgen via Twitter (@TataSteelChess) en Facebook (TataSteelChess).