Jimmy Demmers prolongeert Nederlandse titels

Op 17 en 18 juni was het NK 2017 Fantastic Gymnastics in Ahoy Rotterdam. Het was trampolinespringer Jimmy Demmers die voor zowel individueel als voor synchroonspringen de nationale titel in de hoogste klasse op zijn naam schreef.

Jimmy springt al jaren op hoog niveau en is reeds bekend met de titels in het NK, echter dit jaar was het bijzonder. Jim sprong in de ochtend met maatje Roel Teillers ver boven de concurrentie uit, perfect synchroon met een hoge moeilijkheidsfactor.

In de middag moest Jim alleen het klusje klaren. Individueel, waarin netheid, moeilijkheid, time of flight (de tijd dat je met de 10 sprongen in de lucht verblijft), en de horizontaal verplaatsing over de trampoline van belang zijn. Bijna gelijktijdig in de volle arena van Ahoy hal, Yuri aan de ringen, Jimmy op de trampoline.

Het vele en harde trainen wierp ook hier haar vruchten af. Met een score van 54,035 ging Jimmy op de winst af, twee volledige punten hoger dan vorig jaar. Met deze hoge scores komt het WK later dit jaar echt in beeld, en kan hij zich meten met de rest van de wereld.

Jim is lid van TVY in Velserbroek en Trfiffis in Alkmaar, traint zo’n 15 tot 18 uur in de week, en geeft zelf ook training aan de Velserbroekse jeugd. Op de foto met maatje Roel, echter Jimmy mag dit jaar twee NK bekers en titels mee naar huis nemen.