Jayden (13) naar halve finale Elite Model Look

Velserbroek – De 13-jarige Jayden is zaterdag geselecteerd voor de halve finale van de Elite Model Look. De jonge inwoner van Velserbroek maakt hiermee kans op een plek in de finale en in het verlengde daarvan een wereldwijd contract bij één van de agency’s van Elite World Group. Uit de twee castingdagen die in het afgelopen weekeinde plaatsvonden, zijn 38 kandidaten geselecteerd.

Over een paar weken bereikt Jayden pas de 14-jarige leeftijd, maar intussen heeft hij al heel wat bijzondere dingen beleefd. Hij is een goed danser en toen zijn moeder een aantal jaren geleden een bericht voorbij zag komen van een dansschool waar een fotoshoot gehouden werd, meldde ze haar zoon aan. Jayden: ,,De fotograaf die daar was, zag wel potentie in mij. Hij verwijs mij door naar verschillende groepen op Facebook en zo is het balletje gaan rollen.’’

Het resulteerde in verschillende opdrachten voor Jayden als fotomodel, met name op het gebied van kindermode. Toen zijn moeder hem recent voorstelde om deel te nemen aan de castingdagen van Elite Model Look, leek hem dat een goed idee. Hij vertelt: ,,Ik wist niet precies wat ik ervan moest verwachten. Ik kende het bedrijf wel, want het is heel bekend. Ik had zoiets van ‘waarom niet?’ maar ik wist niet goed wat ik ervan moest verwachten.’’

Een aantal kandidaten die, net als Jayden, door zijn naar de halve finale. (Foto: Iconomic Agency)

Catwalk

Eigenlijk ging Jayden er van uit dat hij na een half uurtje wel weer buiten zou staan, maar dat pakte anders uit. ,,Ik dacht dat ze mij alleen even zouden bekijken en beoordelen, maar het bleek een hele wedstrijd te zijn. Ik moest over een catwalk lopen en ik kwam erachter dat de casting in meerdere rondes ging. Ik deed maar gewoon wat er gevraagd was. Een modellenvriend van me deed ook mee en hij was al aan de beurt geweest. Hij kon me dus precies vertellen wat er ging gebeuren, dat was wel fijn.’’

Zaterdag mag Jayden zich opnieuw bij het bedrijf melden. Hij hoopt dan de finale te behalen en kans te maken op een contract voor enkele jaren. ,,Veel bekende modellen zitten erbij’’, merkt hij enthousiast op. Bij de selectie van de kandidaten wordt, naast fotogenieke kwaliteiten, ook gekeken naar natuurlijke schoonheid en de potentie om jezelf te kunnen vormen naar de vraag van de huidige fashion trends.

Eerder dit jaar won Jayden met zijn dans-skills de provinciale voorronde van de Kunstbende. Volgende maand staat hij in de landelijke finale van deze wedstrijd. (Foto Iconomic Agency)