Inzamelingsactie voor MS-behandeling Mitchell Philips

Misschien kent u hem wel. Mitchell Philips, de gitarist van Damage Control die in 2010 tweede werd bij de IJmond Popprijs en mocht optreden op het Oxy Podium van Beeckestijn Pop. Het ging leuk met de band en ze deden optredens in het hele land.

Mitchell was op dat moment al ziek. Hij had in 20016 de diagnose MS gekregen. Lange tijd had hij er weinig tot geen last van en genoot van het leven, ging naar school, had baantjes, verkering, sportte, genoot met zijn vrienden en ging zelfs op surfvakantie naar Frankrijk. De epilepsie door de MS kwam sporadisch voor en mocht de pret niet drukken.

Drie jaar geleden ging het langzaam achteruit en klachten namen toe. Hij moest daardoor stoppen met zijn studie elektrotechniek. Op 27 december 2016 ging het echt heel erg mis. Hij kreeg bij Heliomare, waar hij revalideerde, een grote epileptische aanval. Die duurde lang. Te lang. Dat resulteerde in hersenschade en de Mitchell die hij was, was weg.

Korte tijd later werd de schade duidelijk. Hij kon niks meer. Geen communicatie, niet meer lezen, niet meer lopen en zijn kortetermijngeheugen was weg. Mitchell had 24 uur per dag zorg nodig en is daarom gaan wonen in Nieuw Unicum in Zandvoort, een centrum dat gespecialiseerd is in MS-patienten. Hij wilde graag op zichzelf wonen, maar dit was natuurlijk niet de manier waarop hij en zijn ongeving dat voor ogen hadden.

Inmiddels is het 2018. Mitchell is nu 27 jaar en er zijn gelukkig kleine verbeteringen. Hij kan weer lezen, communiceren tot een zekere hoogte en wat stapjes lopen. Dit dankzij zware medicatie waardoor de MS-ontstekingen zijn weggebleven en klein herstel kan plaatsvinden.

Het ziekteproces gaat echter door. Mitchell moet binnenkort stoppen met zijn medicatie omdat de kans op dodelijke hersenontsteking toeneemt. Er is echter een kans om de ziekte te stoppen, maar dat kan niet in Nederland. Hij moet voor behandeling naar Rusland, waar hij al is geaccepteerd.

Deze behandeling wordt niet vergoed en kost tussen de 50.000 en 70.000 euro. De familie en vrienden van Mitchell zijn daarom een actie gestart om hem helpen deze kans te pakken en zijn leven nog acceptabel te houden. Meer informatie is te vinden op www.magikleven.nl. (foto: aangeleverd)