Missing image

In ‘t Mosterdzaadje: Het Lagom Saxofoonkwartet en The Guitar Connection

Santpoort-Noord – Vrijdag 17 mei om 20.00 uur maken we kennis in ‘t Mosterdzaadje met vier jonge en talentvolle saxofonisten die zich met groot succes hebben verenigd in het Lagom Saxofoonkwartet.

Het Lagom Saxofoonkwartet is onstaan in september 2016 aan het Conservatorium van Amsterdam in de saxofoonklas van Arno Bornkamp en bestaat uit Alberto Tárraga (sopraan saxofoon), Thitipol Piseskul (alt saxofoon), Fleur Peereboom (tenor saxofoon) en Mafalda Oliveira (bariton saxofoon). Ondanks dat het kwartet nog maar kort bestaat, heeft het al meerdere prijzen gewonnen en spelen zijn in de mooiste zalen van Nederland. 

Op het programma werken van Bach, Webern, Ligeti, Bozza en Piazzolla

Betoverend mooie gitaarmuziek.

Op zondag 19 mei om 15.00 uur zijn, wegens succes, voor de tweede keer in ‘t Mosterdzaadje de gitaristen Ger Oosterhaven en Daniël Antonie. Samen ‘The Guitar Connection’. Dit keer met een programma van Italiaanse Gitaarcomponisten. Laat u meenemen in de prachtige beeldende werken van Giuliana, Castelnova-Tedesco en Einandi. In ‘Connecting Italian Music’  leggen ze de connectie tussen  opera en  filmmuziek aan de hand van werken van de grootste (gitaar)componisten van Italië. Het duo neemt het publiek mee in de rijke geschiedenis van Italiaanse gitaarmuziek. 

Ger Oosterhaven en Daniël Antonie studeerden klassiek gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam. The Guitar Connection staat voor de muzikale verbinding tussen twee jonge jongens uit Utrecht en het publiek, een mix van stijlen en hoogstaand gitaarwerk. Inmiddels heeft het gitaarduo flink wat concerten gegeven waaronder in TivoliVredenburg en het gitaarfestival van Enkhuizen.  

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord, 023-5378625. Vanaf een half uur voor aanvang is de zaal open. Toegang vrij, een bijdrage in de onkosten wenselijk. Zie ook: www.mosterdzaadje.nl. (foto: aangeleverd)