In actie voor Maarten van der Weijden Foundation

De laatste maanden stonden voor Milka de Waart grotendeels in het teken van de 11stedenzwemtocht van Maarten van der Weijden. Zijn doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor kankeronderzoek.

Milka zou in Hindeloopen 2 kilometer meezwemmen. Om hieraan mee te kunnen doen moest zij in principe 1.000 euro sponsorgeld inleggen. Daarom begon zij met het verkopen van boeken en andere zaken die niet echt meer nodig waren en het werven van sponsors in haar directe.

Na het bijwonen van een bezinningsvoorstelling van Maarten, speciaal voor de vrijwilligers en meezwemmers, raakte zij enorm geïnspireerd. Een oproep op Facebook leverde veel reacties op.

De verkoop van de boeken verliep zo voorspoedig dat zij zich kon inschrijven voor een tweede keer 2 kilometer: de finish in Leeuwarden. Groot was de teleurstelling toen alle city swims afgelast werden in verband met de slechte waterkwaliteit.

De hoeveelheid boeken was dermate groot geworden dat zij de gemeente Velsen benaderde met de vraag of zij eenmalig een plekje op de weekmarkt mocht innemen.

Zij kreeg de volledige medewerking en vorige week donderdag stond zij samen met Monique van der Hulst en de sterke armen van een verre buurman op de markt. Ondanks het slechte weer en de lage boekenprijs, 0,50 en 1 euro, werd er veel geld opgehaald.

Milka vindt het hartverwarmend om te zien wat er door die ene man losgemaakt is en aan saamhorigheid is ontstaan. Ook in IJmuiden!

Donderdag 20 september staan Monique en Milka, ook weer dankzij medewerking van de gemeente, nog een keer met de boeken op de markt. (foto: aangeleverd)