‘Ik wil weer een normale vader zijn’

Op 24 maart is de crowdfunding United for Dennis van start gegaan. Het doel: een aanzienlijk bedrag ophalen, zodat de 43-jarige Dennis ‘t Hart uit IJmuiden behandeld kan worden in Amerika.

,,In Nederland ben ik uitbehandeld aan het liquorlek, dat ik heb gekregen na een rugoperatie. Mijn laatste kans op genezing heb ik in het Los Angeles Cedars Sinai Hospital. Dat is ook mijn enige hoop nog om beter te worden. Om weer een normale vader en partner te kunnen zijn.”

Al ruim tweeënhalf jaar ligt de 43-jarige Dennis ’t Hart 23 uur per dag op bed met ondraaglijke hoofdpijn, wat normaal functioneren vrijwel onmogelijk maakt. De oorzaak: een liquorlek, waarbij er vocht uit zijn hersenen lekt dat bovenmatig veel druk op zijn hersenpan veroorzaakt.

In Nederland kan Dennis niet meer geholpen worden. Neurochirurg Dr. Wouter Schievink, werkzaam bij het Los Angeles Cedars Sinai Hospital, is wereldwijd expert op het gebied van liquorlekkage en kan Dennis in Amerika behandelen.  En daar is veel geld voor nodig.

Om het benodigde bedrag op te halen, hebben vrienden van Dennis de stichting United for Dennis opgericht. Met tal van acties zamelen zij de komende maanden geld in. Daarnaast kan iedereen doneren via de site www.unitedfordennis.nl.

,,Laatst hoorde ik mijn jongste dochter tegen een vriendinnetje zeggen: ‘Mijn papa is altijd ziek en zal altijd ziek blijven.’ Dat kwam keihard binnen’’, vertelt Dennis. ,,Mijn vijfjarige die niet anders weet dan dat ik ziek ben, en die geen idee heeft van de tijd. Maar ik heb dat wel, ik begrijp het woord ‘altijd’. Als ik niet behandeld kan worden in Los Angeles, zal dit altijd mijn leven blijven: 23 uur per dag plat, bijna altijd pijn. Ik hoop dat mensen willen helpen, zodat ik weer een normale vader kan zijn voor Sam (10), Liz (8) en Evi (5) en een volwaardige partner voor Renske.’’

Zie ook www.unitedfordennis.nl.