IJmuider Harmonie 70 jaar groots gevierd

Alle afdelingen van IJmuider Harmonie hebben zich zaterdag 3 oktober in Stadsschouwburg Velsen van hun beste kant laten zien. Dit jaar is de vereniging 70 jaar jong, en springlevend.   De jeugd, opleidingsorkest, showband, IJH-musementsorkest en Seabreeze bigband hebben een goede muzikale indruk achtergelaten bij de bezoekers van de schouwburg.

Het opleidingsorkest, met aanvulling van de jeugdleden, vormde een pakkende opening. Het stuk ‘5 note-rock’ met de blokfluiten was precies in de roos, met ontroering in de zaal en op het podium als gevolg. Met de geweldige opening van  Rhapsody in Blue door het IJH-musementsorkest kon de avond niet meer stuk.

Nieuw is het performance ensemble, een mooie verbreding van de showband. Het prachtige Malaguena en het traditionele Sing, Sing, Sing waren een genot voor het oor. Tussen de acts door werden diverse luchtige theaterstukjes ingelast om verbouwingen achter de schermen te maskeren. De lach in de zaal klonk meermaals op.

In de pauze werd er met een jazzy sfeer gewoon doorgespeeld. Bigband Seabreeze onder leiding van Erik Blok zorgde bij binnenkomst in het theater, in de pauze, en na afloop voor een geweldig mooie sfeer. Hoe gevarieerd kan een muziekvereniging zijn.

Na de pauze kwam het zwaardere werk op het podium: de Showband met hun prachtige kolbakken. Vele klassiekers kwamen voorbij. Het Move like Jagger was wel het hoogtepunt. De finale was zoals hij moest wezen. Het IJHmusementsorkest bracht nog twee Zuid- Amerikaanse nummers ten gehore. Als afsluiter werd het opzwepende ‘Ik leef niet meer voor jou’ perfect gezongen door gastzanger Dennis Koppen. Kortom: er werd genoten van deze grote vereniging die zoveel verschillende muziekstijlen in huis heeft!