IJmuidense tweeling Nederlands kampioen ploegenachtervolging

Daphne en Manon Iskes uit IJmuiden zijn samen met Lotte Kasten uit Haarlem Nederlands kampioen geworden op de scholenploegenachtervolging. Dat gebeurde op de Coolste Baan van Nederland in het Olympisch stadion in Amsterdam.

De tweeling schaatst bij het selectieteam van de schaatsacademie in Haarlem en is net als Lotte lid van IJsclub Haarlem. Zij deden namens het Mendel College mee met deze, onder de schaatsende jeugd, zeer populaire scholencompetitie.

De afgelopen weken zijn op diverse ijsbanen in Nederland voorrondes gehouden. Het winnende team van elke voorronde plaatste zich automatisch voor deze grote finale. Het team van het Mendel College deed mee tijdens de voorronde in Hoorn waar zij tijdens een spannende laatste race een halve seconde sneller waren dan hun tegenstanders van het Tabor college.

Tijdens de finale in op de Coolste Baan in Amsterdam waren ze beduidend sneller dan hun tegenstanders. In de laatste rit, die ging over een afstand van 3 rondes, waren ze ruim 3 seconde sneller dan de uiteindelijke nummer 2 het OSG Sevenwolden.

Het Mendel College laat weten supertrots te zijn op deze meiden, en zal binnenkort een onvergetelijke huldiging voor hun op school organiseren. (foto: Peter Iskes)