IJmuidense Myranda Jongeling speelt Wilhelmina

Zondagmiddag 19 april werd de 1.500ste voorstelling van Soldaat van Oranje – De Musical gespeeld in de TheaterHangaar in Katwijk.

De musical over het leven van de Leidse student Erik Hazelhoff Roelfzema tijdens de Tweede Wereldoorlog is een ongekend succes, mede door de bijzondere vormgeving. Dankzij de ronddraaiende theaterzaal kan het publiek genieten van verschillende indrukwekkende decors en effecten. En ook de projectie van de oorlogsbeelden op de ronde schermen trekt het publiek zo het verhaal in. De IJmuidense Myranda Jongeling speelde al 300 keer de prachtige rol van Koningin Wilhelmina. En dat doet zij meesterlijk.

Myranda Jongeling komt uit IJmuiden en woonde als kind aan het Gijzenveltplantsoen en de Kennemerlaan. De hele zomer woonden zij in hun strandhuisje. Hoewel zij tegenwoordig in Amsterdam woont, komt zij nog vaak naar Velsen, voor een wandeling langs het IJmuiderstrand en bezoeken aan haar ouders. Jongeling is al 30 jaar actrice. Na haar toneelopleiding begon zij bij Theatergroep De Trust, later werd dat De Theatercompagnie.

Lees verder in de krant van vrijdag 15 mei 2015