IJmuidenaar Sean Demmers pakt shine in ZAPP-programma

IJmuiden – Een musicalnummer brengen, een DJ-set in elkaar draaien of staand op een vlot achter een speedboot iemand naschilderen, presentator en videomaker Sean Demmers gaat elke uitdaging aan. Voor het televisieprogramma ‘Sean pakt Shine’, dat wekelijks te zien is bij NPO Zapp, gaat de 23-jarige IJmuidenaar allerlei weddenschappen aan. Lukt het hem niet om zijn taak te volbrengen, dan moet hij daarvoor een tegenprestatie leveren. Het levert vermakelijke beelden op en voor Sean zelf de nodige ‘shine’.

Ruim een maand geleden zagen de kijkers hem in drie verschillende themaoutfits een achtbaan instappen voor een fotoshoot bij een snelheid van honderd kilometer per uur. ,,Ik ben blij dat het afgelopen is’’, riep Demmers na afloop. Zijn doel had hij echter wel bereikt, hij won de weddenschap van uitdaagster Marije Zuurveld. Maar het gaat niet altijd goed. De weddenschap met musicalster Vajén van den Bosch is daar een voorbeeld van. Zij gaf Sean Demmers de opdracht een typische musicalsong te schrijven van ongeveer anderhalve minuut en die vervolgens samen met haar te zingen. Hij kreeg er wat trefwoorden bij en alles moest binnen drie uur klaar zijn. Dat lukte weliswaar, maar de performance werd door Van den Bosch niet voldoende gewaardeerd om de weddenschap te winnen. De consequentie dat hij – letterlijk – stond te shinen in het centrum Amsterdam, waar hij in een felgeel fluoriserend jasje op straat moest optreden.

Beloning

Veertien afleveringen zijn er inmiddels van het programma opgenomen. In één ervan gaat Sean een uitdaging aan achter een speedboot, bestuurd door de eveneens uit deze regio afkomstige Stefan Jurriens, die bekendheid kreeg als één van de presentatoren van Stuk TV. Intussen heeft Sean ongeveer de helft van alle weddenschappen gewonnen. Dat leverde hem als beloning steeds wat extra shine op. Zo mocht hij bijvoorbeeld meeliften op het succes van populaire accounts van influencers op Instagram en kreeg hij de kans om als DJ een set te draaien bij Slam FM. Komende week  is de veertiende en tevens laatste aflevering van deze reeks te zien. Het programma wordt op het YouTubekanaal van NPO Zapp uitgezonden door KRO-NCRV. Deze omroep heeft inmiddels belangstelling getoond voor een tweede reeks van veertien programma’s. Die zouden vanaf eind oktober te zien moeten zijn. (Foto boven: KRO-NCRV)

Sean Demmers op visite bij de redactie van de Jutter / Hofgeest, voor het oog van de draaiende camera. (Foto: Jeroen van Duijn)