IJmuidenaar schrijft kinderboek: MerelX en de magische drakentranen

IJmuiden – Jordi van der Leden (45) debuteert op 1 juni met zijn kinderboek ‘MerelX en de magische drakentranen’. De IJmuidenaar beschrijft hierin tovenaarsdochter MerelX, die net als haar vader over magische krachten beschikt. Het boek is geschreven voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar oud.

In ‘MerelX en de Magische Drakentranen’ staan vriendschap, doorzettingsvermogen en geloven in jezelf centraal. Het fantasieverhaal neemt de lezers mee op de reis die tovenaarsdochter MerelX samen met haar trouwe huisdier Drup maakt. Een reis op zoek naar vrienden die haar willen bijstaan in haar strijd tegen de kwaadaardige tovenaar TriesT. En een zoektocht naar de magische drakentranen, die al jaren verborgen zijn. Deze zoektocht brengt haar via onbegaanbare gebieden, betoverende gebeurtenissen en onverwachte confrontaties naar een ontknoping, waar de kracht van vriendschap ervoor zorgt dat er hoop is om het kwaad uit te bannen.

Bijzonder is dat bij elk hoofdstuk een muziekstuk hoort. Deze muziek, door FFMusic LAB gecomponeerd, kan middels QR-code worden opgehaald, waardoor je meteen in het verhaal getrokken wordt. Jordi van der Leden: ,, Ik ben een nieuwkomer in het schrijven van een kinderboek en vind het heerlijk om een fantasiewereld te creëren. In deze digitale wereld wil ik kinderen stimuleren om hun fantasie op de loop te laten. Ik heb een boek voor deze leeftijdscategorie op maat geschreven. Ik hoop dat kinderen in dit verhaal en de muziek zullen opgaan en dat er nog vele boeken mogen volgen.’’ De auteur maakte zelf de illustraties bij het verhaal. (Foto: aangeleverd)

‘MerelX’ (214 pagina’s, ISBN: 9789463678933) is gepubliceerd via Mijnbestseller.nl. Het boek is vanaf 1 juni 2020 onder andere te koop bij de The Read Shop aan het Marktplein 33 te IJmuiden. Prijs: 17,99 euro.