‘IJmuiden, je was geweldig’

Met een spetterend optreden van Wolter Kroes kwam er zondagavond een einde aan vijf dagen Zomerfestival IJmuiden. Het was opnieuw drukker dan vorig jaar.

,,We zijn ontzettend trots op de bezoekers’’, zegt mede-organisator Remco Glas. ,,Het is niet ons, maar hún feest. Door de grote betrokkenheid was de sfeer alle dagen super.’’

Hoogtepunten waren de Kok Wielerronde van IJmuiden, de Rabobank IJmond Kortebaan van IJmuiden, de jaarmarkt en de foodmarkt waarop ook veel lokale ondernemers zich presenteerden. ,,Wij hebben wel vijf keer heen en weer moeten fietsen om de voorraad aan te vullen’’, schetste Tim Wubbolts van Spijs de grote drukte tijdens de foodmarkt.

De muziek op het Kennemerplein viel ook in de smaak. Tijdens de optredens van The Dirty Daddies, The Happening en Wolter Kroes stond het Kennemerplein vol met bezoekers, maar ook lokale artiesten als Britney de Looff, Daan van Putten, DJ Miss Behave, Peter de Haas en Heer & Meester konden rekenen op een enthousiast onthaal. (foto: Zomerfestival IJmuiden/Machiel Kraaij)