Ichthus Musicalgroep speelt swingende musical Grease

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 oktober as brengt de Ichthus Musicalgroep haar versie van de bekende musical Grease. Dat belooft een avond wegdromen bij het romantische ‘Hopelessly devoted to you’ en swingen op ‘You’re the one that I want’ en ‘Grease Lightnin’.

De Ichthus Musicalgroep maakte in april 2017 een succesvolle doorstart met Jesus Christ Superstar in het kader van de Paasviering van de school. Met Grease kiest de Ichthus Musicalgroep voor een titel die door de deelnemers met gejuich werd ontvangen. Het tijdloze verhaal en de bijbehorende songs behoren nog steeds tot het repertoire van onze jeugd en dat wil heel wat zeggen.

De productie van zo’n groot stuk moet niet onderschat worden. De verschillende theaterdisciplines verdienen allemaal aandacht. Het samengaan van spel, zang, dans, decor en rekwisieten maken een musical tot een uitdagende podiumkunstvorm. Er moet veel werk verzet worden om tot een prachtig gezamenlijk resultaat te komen.

Met de steun van AHA-productions, die nauw verbonden is met het Ichthus Lyceum en de Ichthus Musicalgroep, lukt dat prima. Diverse cast- en crewleden van AHA-productions zetten zich voor en achter de schermen in om van Grease een onvergetelijk spektakel te maken. Gelukkig zijn er ook binnen de school steeds meer docenten en (oud)leerlingen die zich inspannen om van Grease een mooie productie te maken.

De cast bestaat uit ruim 50 leerlingen uit alle klassenlagen en 5 docenten. Gelukkig bleken bij de audities alle rollen goed bezet te worden. Alleen al voor ons ‘sterduo’ Sandy (Vera de Bruijn) en Danny (Dennis Camonier) is het de moeite waard de voorstelling te komen bekijken. Vlak de anderen echter niet uit. Er wordt spetterend gezongen en gedanst en sommige karakters lijken zo uit de film weggelopen te zijn.

Wie de voorstelling wil bezoeken, moet snel zijn. Kaarten kosten 20 euro per stuk en kunnen besteld worden via www.stadsschouwburgvelsen.nl. (foto: aangeleverd)