Ichthus Lyceum ‘herbouwt’ Berlijnse Muur

Donderdag vond voor de vierde keer de nationale Dag van de Duitse taal plaats. Het doel is om jongeren enthousiast te maken voor het leren van de Duitse taal. Initiatiefnemer is de Actiegroep Duits, een samenwerking van de Duits-Nederlandse Handelskamer, het Goethe-Instituut Amsterdam, de Duitse Ambassade in Den Haag en het Duitsland Instituut Amsterdam.

Het Ichthus Lyceum in Driehuis hadvoor deze dag het thema ‘25 jaar hereniging van Oost- en West-Duitsland’ gekozen. De leerlingen van alle tweede en derde klassen ‘herbouwden’ de Berlijnse Muur met daarin verwerkt foto’s van de East Side Gallery in Berlijn. Daarnaast gaven zij diverse presentaties, natuurlijk in het Duits. Op deze manier krijgen ze op een creatieve manier een blik in het leven van ‘vor der Wende’.

Aan de Dag van de Duitse taal deden meer dan 150 scholen, universiteiten en bedrijven in het hele land deden mee. Duits is niet alleen van cultureel belang, maar heeft ook een economische waarde voor de goede betrekkingen tussen Nederland en zijn belangrijkste handelspartner Duitsland.